Van Wonderen: 'Kluivert was nog een jochie'

BvdPloeg, 10-01-2017 om 07:38, 6614 views, Metro | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!

Kees van Wonderen is blij met de ontwikkeling van Justin Kluivert. De coach van Oranje onder zeventien nam de aanvaller in 2016 mee naar het EK en daar leerde hij Kluivert kennen als een liefhebber, zo vertelt hij in Metro.

'Dat hij nu al bij het eerste is gehaald, moet Justin als een signaal van bovenaf zien. De leiding van Ajax ziet het in hem zitten en hij moet blij zijn met wat hij nu al allemaal kan meemaken', stelt Van Wonderen, die de aanvaller snel ziet groeien. 'Justin is een rasvoetballer, een echte liefhebber van het spelletje en technisch is hij heel vaardig, kortom een zeer getalenteerde speler. Maar hij was op het EK nog wel echt een jochie. Nog niet helemaal lichamelijk ontwikkeld. Dat hij nu bij Jong Ajax speelt en mee mocht op trainingskamp met de selectie is goed voor zijn ontwikkeling. Daar wordt hij sneller volwassen van.'

Een voordeel van Kluivert is volgens Van Wonderen dat hij overal kan spelen in de voorhoede en dus verwacht iedereen, inclusief Kluivert zelf, veel van de toekomst. 'Of een talent het allerhoogste niveau gaat halen, is altijd de vraag. Justin heeft er de aanleg voor en de potentie, maar om het hoogste niveau te halen moet alles kloppen. Het gaat erom dat spelers ieder jaar een stapje maken en dat ze er alles voor over hebben om de wereldtop te halen. Dat moet nog blijken. Maar Justin is echt een goeie jongen. Bij mij was hij een tijdje niet altijd een zekerheidje bij Onder 17 en soms selecteerde ik hem niet. Maar als ik hem dan belde omdat er iemand geblesseerd was afgevallen, zei hij altijd: "Natuurlijk trainer, ik kom er meteen aan." Het is een hele pure oprechte jongen.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
Rare titel
Van Wonderen: 'Kluivert was nog een jochie'
is die dat nu niet meer dan met zijn 17 jaar ?
3 0
gi0vanni
Don't feed the troll. o.0
0 0
Cisco
Waarom wordt deze jongen oppeens zo opgehemeld? Ik vind hem toch niet het grootste talent van zijn lichting....

Is de media er achter gekomen dat Kluivert en kind heeft dat voetbalt bij Ajax? De naam Kluivert spreekt natuurlijk wel meer aan als Lang.
4 -1
trodat4030
Omdat hij zich sterk ontwikkelt en nét op het moment dat het 1e in zicht komt, perfect getimed dus (voor zover je zoiets kunt timen). En dan staan onze vleugels ook nog eens ter discussie, dan kijkt men al snel naar beneden wat er achter zit. Zo werkt dat een beetje.

Wie vind jij dan eigenlijk het grootste talent van 1999? Van die lichting vind ik hem momenteel het verst..
1 0
Cisco
De Ligt ;)

Maar buiten Mathijs heb ik een zwak voor Noa Lang en Navajo, die laatste vooral omdat hij zo lekker nuchter is. Kluivert heeft mazzel dat de vleugels zo dun bezet zijn....
0 0
trodat4030
Oja, hoe kan ik Matthijs nou vergeten, stupid.. Misschien omdat hij al 22 lijkt ;)
Maar ben ik het niet met je eens dat het puur aan de dunne bezetting ligt, Justin ontwikkelt zich momenteel gewoon erg sterk. Ook als de bezetting beter was geweest dan was hij imo reeds rijp voor (af en toe een potje in) Jong.
1 0
3*stars*3
Hij deed het afgelopen weekend wel leuk.
Ik vroeg mij ook altijd af of hij zo'n groot talent was maar ik verwacht gewoon nooit veel van kids van ex sporters.
Trouwens, was hij vroeger altijd een flankspeler of middenvelder?

Wel grappig dat Kees begint over fysiek want ik heb nog nooit zo'n magere verdediger gezien zoals v Wonderen...
0 0
trodat4030
Kan in geval van nood wel als AM uit de voeten, maar vind hem op de flank het best (bij voorkeur links). Spits kan ie ook wel, maar mist hij eigenlijk wat kracht en lengte voor.
0 0
Cisco
Stond soms spits in de B2 dacht ik.
0 0