Krul: 'Onana op Afrika Cup was beter geweest'

BVeenstra, 07-01-2017 om 08:40, 4488 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Waar Ajax-keeper André Onana (Kameroen) blij is dat hij niet geselecteerd is voor de Afrika Cup, baalt Tim Krul wel een beetje dat zijn collega niet afreist naar het toernooi. Dat vertelt de huurling van Newcastle United in gesprek met De Telegraaf.

'Voor mij was het beter geweest als hij wel was geselecteerd, want dan had ik een paar weken kunnen laten zien wat ik waard ben', vertelt Krul, die het liefst zo snel mogelijk belangrijk wil zijn. 'Het is nu heel dubbel. Als André een paar ketsers maakt, komt mijn kans. Maar dat wil ik niet op dié manier, omdat ik een gewaardeerd onderdeel van de groep ben, Ajax me fantastisch heeft opgevangen en ik dus intens hoop dat we kampioen worden. Dan kun je geen grote keepersfouten gebruiken.'

Toch heeft Krul de hoop op Amsterdamse speeltijd nog niet verloren. 'Het seizoen is lang. En is pas het eerste jaar van André. Uit eigen ervaring bij Newcastle United weet ik dat je dan als keeper kleine blessures kunt oplopen of een vormdip kunt krijgen. Als dat gebeurt, moet ik zorgen dat ik er geen honderd, maar tweehonderd procent sta', aldus de Hagenaar, die desondanks wel geniet bij Ajax. 'De faciliteiten hebben me positief verrast. Iedereen denkt dat de Premier League het walhalla is. Maar bij Ajax zijn de faciliteiten minstens even goed, zo niet beter. Daardoor en door de fantastische talenten, waarmee ik train, heb ik het gewoon enorm naar mijn zin.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
In ieder geval heel erg netjes dat hij positief tegenover de media blijft en niet gaat lopen janken. Hij zal zich thuis wel verbijten... had never gedacht dat Onana het zo goed zou doen en had wellicht gedacht dat hij zelf veel sneller topfit zou zijn. Jammer voor Krul, maja dat is de voetbalwereld. Als ie fit was aangekomen hadden we nu iedere week tegen Krul aan gekeken en had hij het waarschijnlijk net zo goed of nog wel beter gedaan. Het is gewoon een goede keeper met een bak aan ervaring en hij is Nederlands, dus kan de poppetjes makkelijker sturen.
0 0
trodat4030
Hoe had Krul met Sánchez moeten communiceren? Onana-Sánchez is imo toch écht een betere combo op dat gebied..
0 0
Ajax27
Alleen met Sanchez niet nee wijsneusje.. maar de andere 3 personen voor zich en de complete linie daarvoor spreken allemaal NL. En daarbij... Viergever stuurt aan vanuit achteren, niet Sanchez.
0 0
trodat4030
En beide linies spreken ook Engels, iets wat Onana ook beheerst, dus wat is nou makkelijker, een keeper die met 6 vd 7 mensen voor zich kan communiceren, of de keeper die met alle 7 mensen voor zich kan communiceren? Ik weet het wel, maar ik ben dan ook een wijsneus..
0 0
tijger19
Krul is gewoon een goede huurdeal geweest, volgens de artsen zou hij eind september fit zijn waarna hij een paar wedstrijden ritme zou moeten krijgen en daarna eerste keeper zou worden. Dat had iedereen verwacht, alleen laat een blessure zich niet plannen en de actuele prestaties van Onana natuurlijk ook niet. Momenteel heb je ook geen reden om je toekomst uit het doel te halen voor een huurspeler, ook niet bij een paar blunders. Maar mocht er iets onverwachts iets gebeuren met Onana, zoals een blessure dan moet is Krul ineens zwaar nodig aangezien we het er best over eens zijn dat we Boer niet als eerste keeper willen (no disrespect voor de man). Ik vind dat mensen het hier zo enorm vaak zwart/wit bekijken, terwijl er vaak veel factoren spelen waar je ook rekening mee moet houden maar waar je geen invloed op hebt.
1 -1
trodat4030
Dit dus (sorry, verkeerde duim btw).. In augustus was dit allemaal niet te voorspellen en had men moord en brand geschreeuwd als Onana niet had voldaan en Ajax had daar niet op geanticipeerd. Nu iedereen lekker in de aars van de koe kan kijken, loopt men te zeiken en was het níet huren van een Krul een domme beslissing, naïef etc etc..
1 0
meerzicht
Fijn dat hij kennelijk uit zijn rolstoel is. Wat een aanfluiting deze " aanwinst " die, tegen de tijd dat hij inzetbaar is, terug gaat naar zijn club. Maar winst is dat Ajax een prima revalidatie club is.
1 -1
CPLP
Hij is gewoon inzetbaar hoor. Niemand had verwacht dat Onana het nu ineens zo goed zou doen na de vele grabbel acties vorig jaar in de JL. gewoon een logische huur geweest. Wordt zo moe van gasten als jij met die eeuwige stemmingmakerij...
0 0
Bram410
Hij heeft gewoon gelijk, na de winterstop was hij pas echt wedstrijdfit! Dus deze aankoop sloeg helemaal nergens op, je huurt een speler om als eerste keeper 1 seizoen te gebruiken en vervolgens is hij de eerste helft van het seizoen niet inzetbaar.. Dit is gewoon heel slecht. We hebben geluk gehad met Onana, als hij het niet zo goed gedaan had hadden we toch wel een klein probleempje.
0 0