Krul: 'Ben gewend om de strijd aan te gaan'

BvdPloeg, 06-01-2017 om 13:21, 2309 views, Ajax.nl |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Tim Krul is steeds meer op zijn plek bij Ajax, zo vertelt hij via de officiële kanalen. De doelman is fit en kan eindelijk de concurrentiestrijd aangaan met André Onana, die hij misschien wel voor zich zal moeten dulden.

'Het gaat goed met me. Ik heb 2016 achter me gelaten. Dat was een zwaar jaar voor me en voor mijn carrière een groot dieptepunt. Men zegt wel eens clichématig dat je er sterker uitkomt. Dat is ook echt zo. Ik heb veel tijd gehad om aan mijn eigen lichaam en geest te werken. Ik ging door een dal, dus die tijd had ik echt nodig. Des te mooier is het nu om weer met de jongens op het veld te staan. Dan weet je weer waar je het voor doet', aldus Krul.

De goalie dankt Ajax dat hij speeltijd kreeg bij Jong Ajax, waar hij naar eigen zeggen weer zijn draai kon vinden. Nu wil hij de concurrentiestrijd aangaan. 'Ik heb overal waar ik speelde te maken gehad met concurrentie. Bij Newcastle, maar ook bij het Nederlands elftal. Ik ben gewend om die strijd aan te gaan. Dat is mooi en het hoort erbij. We trainen nu bij Ajax ook op heel hoog niveau. Met André, Diederik en Norbert heb ik een goede band. We willen elkaar beter maken en we weten allemaal dat de trainer uiteindelijk de beslissing maakt. Daar hebben wij zelf geen invloed op.'

Dat Krul in principe nog maar een half jaar bij Ajax speelt, zou in zijn nadeel kunnen werken, maar hij voelt zich goed. Dat komt vooral omdat hij diep van binnen altijd al Ajacied was. 'Ik spaarde ook van die spelerspoppetjes en liep ik rond in een Ajax-tenuetje. De eerste wedstrijd die ik zag was Ajax – PSV in de Meer. Toen speelde Edwin van der Sar nog. Dat maakte zeker indruk. Ik ben overigens nog steeds groot Ajax-fan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
swing
Tim Krul wie kent hem niet....is een echte Ajacied! :
0 0
atalantanio
Het is jammer voor Krul dat de hele situatie zich in zijn nadeel heeft ontwikkeld. Ajax dacht een keepersprobleem te hebben en dat tijdelijk op te lossen met Krul. Nu is gebleken dat ze hem helemaal niet nodig hebben. Ik kan me niet voorstellen dat zijn kans nog komt.
1 0
gi0vanni
Alleen als hij op het traingskamp met kop en schouders boven de andere steekt dan maakt hij een kans. Haha nu ok er of na denk: zou hij met zijn lengte dus altijd kans hebben.
0 0
Lekkeraanvallen
Dat laatste gedeelte is leuk om te lezen. Hij probeert hier natuurlijk ook een beetje het publiek achter zich te krijgen nu hij weet dat hij waarschijnlijk de concurentiestrijd gaat verliezen.
1 0
FlyingDutchMan
Komt uit de jeugdopleiding van Ado he, daar scoor je geen punten mee bij Tommy Rustagh!
0 0
gi0vanni
we hopen maar dat Lex dit niet leest. Een van de meest trieste voetballers die voor Addo heeft gespeeld. Nog erger als Toivonen, Pelle en Guidetti. (Die niet voor Addo hebben gespeeld.)
0 0