Jonk: 'Ajax is veel beter in vorm dan PSV'

HarryVlug, 14-12-2016 om 07:33, 5765 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Wim Jonk ziet Ajax als favoriet voor het Eredivisieduel met PSV van aanstaande zondag (16:45 uur). Maar de oud-jeugdtrainer hoopt vooral op een leuke voetbalmiddag, zo vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Jonk denkt dat de huidige vorm van de Amsterdammers de doorslag zal geven. 'Dat baseer ik op het voetbal dat beide ploegen hebben laten zien. Ajax is veel beter in vorm dan PSV. Ze weten elkaar net iets sneller te vinden, spelen in een hoger tempo. Bij PSV hebben ze op dit moment geen vertrouwen en dat zie je terug in het spel.'

Met name het middenveld van Ajax heeft volgens de oud-Ajacied meer te bieden dan het middenveld van de Eindhovenaren. 'Met Davy Klaassen, Lasse Schöne en Hakim Ziyech hebben ze een middenveld met creativiteit en onvoorspelbaarheid, iets wat PSV in mijn ogen ontbeert.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
31xAjax
Het is een echte visionair die Wim.....
0 0
je
Het is Niet van deze tijd dat 2 mensen die binnen ons aller AFC Ajax een angst cultuur hebben gecreeerd met al Hun stromannetjes.
Hennie Henrichs en Arie van Os erelidmaatschap inleveren .
1 -3
geDaante
Ik zou het toejuichen als hij bij PSV aan de slag zou gaan. UIteraard vele malen liever bij Ajax, maar dat zit er niet in. Zijn visie is zo belangrijk voor het nederlandse voetbal, het is het antwoord op alle technische gebreken die nederlandse voetballers steeds tentoon spreiden. Het niveau van de eredivisie moet omhoog, de filosofie/visie/mentaliteit moet volledig anders, en daarin spelen topclubs als rolmodellen een belangrijke rol. Wil Ajax hem niet, dan maar bij PSV. Ajax is ook gebaat bij goede jeugd van PSV, die met pressing spelen en goed zijn in de kleine ruimte, goed voor de weerstand en deze speelstijl komt men nooit zoveel tegen in de jeugd.
1 -3
Koenniiee
Jonk is gelukkig druk bezig met andere zaken op dit moment. Ik zie hem niet snel als HJO ergens aan de slag gaan. En zeker niet bij de KNVB. Wat een zooitje daar!
0 0
SjakieWolfs
Neeeeeeejjjjj, asjeblieft niet en ik hou m'n hart vast hoor want Art Langeler wil weer op het veld aan het werk dus komt er een vacature vrij. Het was dom om Jonk te laten gaan of er uit te kicken. Moet er niet aan denken dat alles wat ie bij Ajax heeft bereikt, nu ook bij PSV gaat doen. Lijkt mij een nachtmerrie.
2 0
geDaante
Liever naar de KNVB inderdaad, zoals foroloca schrijft, maar gebeurt dat niet, en die kans is heel groot, want de visieloosheid en incompetentie daar is ongekend, dan zie ik hem toch graag bij PSV, of een andere club met mogelijkheden. Zijn visie en kennis moet gewoon over nederland verspreid worden. Visie Cruijff wordt in het buitenland al gretig toegepast, als voetballand lopen we daarmee al stappen achter.

Met Jonk eventueel bij PSV, moet Ajax ook scherper zijn, en alles op alles zetten het nog beter te doen. Men dacht dat beter te kunnen dan Jonk, door hem weg te werken. Laat het maar zien dan zou ik zeggen.
0 -1
RusselWestbrook
Pff, kan maar beter weer op de app gaan zitten, echt geen touw vast te knopen aan discussies in deze layout.
2 -1
je
Weg met Hennie Henrichs en Arie van OS en Wimpie Jonk Terug.
6 -2
godezonensuper
Moet je je eens voorstellen dat feyenoord een erelid zou hebben die vast gezeten heeft, we zouden er schande van spreken.
Maar bij Ajax kan het gewoon allemaal maar.
Arie van Os hadden ze met pek en veren weg moeten jagen.
2 -1
MosesD
Van den Herik is ook niet echt brandschoon, maar toch zeer gewaardeerd in Rdam. Wel frappant dat het vaak over van Os gaat, maar nooit over oud-speler en directeur van Eijden. Kortom, je verkoopt wederom onzin. Maar ja, what's new?
0 0
afcklaasf
omdat ie 3 dagen heeft gezeten?
0 -3
godezonensuper
Al was het 1 dag. ERELID onwaardig.
1 -2
geDaante
Doe dan meteen Overmars en Bergkamp ook eruit. Laatstgenoemde heeft hem in de rug gestoken en eruit gewerkt, Overmars heeft daaraan meegewerkt, dus dat gaat niet samen.

Jordi Cruijf dan voor Overmars.

Wishful thinking allemaal helaas.
3 -3
BRAMHOUTEN
Ik heb 1 vraag aan jou. Als jonk zo fantastisch is, waarom heeft nog geen enkele club hem opgepikt? Ik wil zelf het antwoord geven.... Jongkind. Jonk is prima en zelfs uitstekend, maar hij zit in de macht bij Jongkind. Jonk willen ze echt wel terug bij Ajax, naar dan zonder Jongkind
0 0
geDaante
Clubs zijn bedrijven, veelal bestuurd door bedrijfspikkies zonder visie, die 'communicatie' en vergaderen belangrijker vinden dan iemand met inzicht, visie, kunde en daadkracht, en afgeschrikt zullen zijn door de zwartmakingen van Ajax. Waaronder het niet meer aanschuiven, zonder nader toe te lichten waarom hij niet meer aanschoof, en de algehele situatie te schetsen, waarin iedereen, mensen rond het eerste, de directie en bestuur, vele malen meer verkeerd zaten dan Jonk, en Jonks gedrag een gevolg was van dat verkeerd handelen door bovengenoemde.

Jonk heeft nu het stempel van iemand die slecht communiceert en een lastpak is. Daar komt ie niet zo snel van af. Bovendien zie ik vrijwel nergens in nederland, niet bij de KNVB en ook niet bij de clubs, mensen aan de top met visie en die wat van voetbal snappen.

Vraag aan jou. Als Cruijff zo fantastisch was, waarom heeft de KNVB en Ajax hem dan decennia lang genegeerd, en ook zelfs keihard geweerd en meermaals weggewerkt als hij zijn diensten aanbood?

Ook zonder Jongkind wil Ajax Jonk niet terug. Jonk wil een duidelijke visie door de hele opleiding heen, en daar strak op zitten, onder mee middels methodologie. Veel jeugdtrainers vinden dat niks, omdat ze hun eigen stempeltje willen drukken, hun ego willen laten gelden, wat zwaar ten koste gaat van de opleiding. En dat gebeurt nu ook weer.

Jonk wil een topsportklimaat, geen vriendjespolitiek, Jonk wil vernieuwend zijn, experimenteren, vooruitstrevend zijn. Bergkamp en co. willen liever terug naar het oude, het vertrouwde Ajaxsfeertje, naar eigen zeggen. Gaat niet samen.
0 -2
BRAMHOUTEN
Ik denk dat Ajax echt wel jonk terug wilt hebben omdat niemand iets tegen de persoon jonk heeft maar jonk was zichzelf niet meer. Jongkind had hem helemaal in zijn macht. Iedereen bij Ajax weet dat jonk een prima visie heeft maar dan wel zonder de invloed van Jongkind. Jongkind ging steeds verder met zijn maffe praktijken. Dat had ook niks met voetbal te maken. Deze beweging zie je nu ook bij de KNVB, soort sekte achtige praktijken. Cruijff is een held en heb hem hoog zitten maar hij had natuurlijk ideeën die ook niet uitvoerbaar waren. Bij een eenvoudige vereniging misschien gewoon realistisch maar niet bij een beursgenoteerde vereniging. Ik denk dat Ajax goed op weg is! Jeugd doet het goed, en komt een aantal talenten door, volgens mij is er rust is ook wel eens prettig. We kunnen blijven hangen in wat er allemaal verkeerd is gegaan maar we kunnen ons ook focussen wat er wel goed gaat en daar mee verder gaan.
1 0
RusselWestbrook
Jonk heeft zichzelf in zijn rug gestoken. Al helemaal achteraf gezien, want nu hebben we Bosz en komt Bergkamp uit zijn schulp. Alleen toen had Wim Jonk er alweer de brui aangegeven omdat ie zin niet kreeg.
1 -3
geDaante
Dus ook jij bent zo'n volger die niet voor zichzelf denkt en de meute napraat? Denk eens verder dan wat een paar achterbakse bobo's en onbetrouwbare figuren als hun 'waarheid' de wereld inslingeren, en wat puur een stok was om mee te slaan om Jonk er eindelijk uit te kunnen kicken.

'Omdat ie zijn zin niet kreeg'... Hij werd in niks gehoord, en zijn mening deed er niet toe, omdat hij systematisch genegeerd en weggestemd werd, en er dus iedere week voor Jan Lul bij zat. Daarbij werd de visie en plan Cruijff volledig verloochend door iedereen rond het eerste, en de leiding liet dat gebeuren. Jonks kritieken hierop werden wederom niet gehoord. Men eiste aan de andere kant wel inspraak in de opleiding, terwijl men daar nooit te vinden was. Men wilde het personeelsbeleid aldaar bepalen, zonder op De Toekomst te komen en weten wat er speelt. Jonk kreeg nooit de trainers die hij wilde, zoals Moniz, maar kreeg trainers opgedrongen. Als onderdeel van het TH, werd Jonk ook automatisch medeverantwoordelijk voor die verloochening van de visie en afspraken van het eerste, dat wilde hij niet meer, dat snap jij ook wel neem ik aan. Na meerdere verzoeken aan het bestuur om de verantwoordelijkheden beter af te bakenen, zodat Jonk gewoon verantwoordelijk zou zijn voor zijn eigen toko, en niet voor die totale verloochening en zich dus minder druk hoefde te maken over het eerste.

Je kan niet iemand medeverantwoordelijk voor iets laten zijn, waar diegene geen enkele invloed op heeft, of inspraak heeft. Lijkt me nogal logisch.

Was Jonk gewoon blijven zitten en was hij aan blijven schuiven, had men wel iets anders gevonden om hem te ontslaan, of even gewacht tot zijn contract zou aflopen. Verder leek De Boer gewoon zelf te kunnen kiezen hoe lang hij aan zou blijven, dus had De Boer nog wel tien jaar bij Ajax kunnen zitten. Dan moet er gewoon iets gebeuren, protest, actie. Blijkt dan dat je te weinig mensen hebt die je steunen, en de leiding je laat vallen, is het nutteloos aan te blijven bij Ajax.

Ik weet ook wel zeker dat veel jeugdtrainers blij zijn met het vertrek van Jonk, omdat ze onder Jonk zich aan de visie moesten aan houden, en Jonk er strak op zat. Nu kunnen de egootjes zich weer lekker laten gelden, en kunnen trainers weer hun eigen visietje toepassen. Weg topsportklimaat, welkom terug fijn 'Ajax-sfeertje. Weg duidelijke en standvastige langetermijnvisie, welkom terug aanklootfestijn.
1 -2
Knalpot
Gast begin nou niet over napraters want jij bent gewoon een gehersenspoelde discipel die door iemand die op een veel te hoog niveau voor jou denkt (cruijff) te kakken is gezet met zn revolutie.
0 0
je
En zo is het gegaan heel mooi verwoordt.

En Ronald de Boer is met hoge poten naar de Televisie gegaan want het werdt hem te heet onder zijn voeten hij zat er tussen in het gevecht met Jonk hij gaat zijn eeneiige broer niet afvallen.
0 -1
RusselWestbrook
Ik verwijs jou naar de reactie van Ajacied 1989 elders in dit topic.
0 0
MosesD
Een lang verhaal kort: sinds Jonk weg is, is Ajax totaal ingestort en kan men de zaak beter opdoeken?
0 0
geDaante
Opleiding is alweer aan het afzakken. Het eerste en Jong Ajax gaan eindelijk goed, om dat Bosz de scepter zwaait, en Keizer dezelfde visie doorvoert die Bosz en Jonk hanteren. Bosz en Keizer zijn uitstekende keuzes geweest, maar Jonk niet behouden en op achterbakse wijze wegwerken was dat niet. De opleiding gaat nu weer achteruit, in plaats van vooruit.
0 0
MosesD
Waar concludeer jij dat uit? Ik zie de jeugd regelmatig voetballen en ik vind dat niet slecht. Keizer (ik weet nog goed dat de 'WIE's'?? hier niet van de lucht waren toen hij benoemd werd) is een uitstekende trainer. Gehaald overigens op aanraden van Bergkamp. Jonk heeft destijds Stam en Ulderink naar voren geschoven voor Jong Ajax, Wat een drama was dat. Blij dat die weg zijn. Jong speelt leuk, met logische opstellingen ook.
0 0
geDaante
Jonk heeft Stam en Ulderink niet naar voren geschoven. Jonk had nauwelijks tot geen zeggenschap over personeelsbeleid op De Toekomst. Jeugdtrainers als Moniz, die hij graag wilde vanwege zijn kwaliteiten en visie, werden geweerd, letterlijk getraineerd door Overmars, de man met tekenbevoegdheid, en Jonk werd jeugdtrainers opgedrongen die hij niet wilde.

Nogmaals, Bosz en Keizer waren uitstekende keuzes, Jonk had daar graag mee samengewerkt, heel wat liever dan met De Boer en Stam, dat kan jij je ook wel indenken. Er was ook nooit een probleem ontstaan als Bosz en Keizer toentertijd er al zaten, dan had Jonk goed met hen samen kunnen werken, en zat Jonk er nu nog.

Met Jong en het eerste zit het nu dus goed, maar daaronder niet, waar het eerste andersom was.

Ik zie de A1 en B1 spelen op een wijze die de wijze van de trainer is, niet de visie van de club. Men heeft als jeugdtrainer weer teveel ruimte een eigen stempel te drukken. Zo houdt Winter er spelerkeuzes op na die neigen naar die van De Boer. Waar Bosz en Keizer voor zoveel mogelijk voetbal in de verschillende linies kiezen, kiest Winter voor degelijkheid en een middenvelder als buitenspeler, en dat terwijl er op het middenveld creativiteit ontbreekt. Zodra De Wit laatst noodgedwongen naar de spits moest, en Lang naast Antonucci kwam te staan, ging het pas lekker draaien en tikte men Utrecht weg. Toch zal Winter de volgende keer weer met De Wit op het middenveld spelen. Het spel is ook niet meer vooral centraal opbouwen, en lekker combineren en afwisselend aanvallen, maar vooral de flanken zoeken en voorgeven die bal, meer standaard KNVB voetbal. Je ziet heel duidelijk de hand van Winter, zoals hij bij de KNVB ook opereerde. Daaronder in de B1, onder Gery Vink, is het nog erger, die stelt steeds verdedigers en/of verdedigende types op het middenveld.

Voorheen onder Jonk werden spelers weleens op een andere positie gezet om beter en completer te worden, maar wat nu gebeurt is trainers die willen winnen als team, en dat meer denken te zullen doen als ze wat zekerheid inbouwen. Dan ben je gewoon voor jezelf bezig, en niet voor de individuele talenten en de opleiding, en snap je er bovendien helemaal niks van.

Jonk wilde dit voorkomen, dat trainers hun eigen dingetje gingen doen, en weer eilandjes vormden. Hij experimenteerde met rouleren, waardoor niemand in zijn eentje verantwoordelijk is voor een team, en men zo minder geneigd is voor eigen glorie te gaan, en men steeds te laten beseffen dat het om het individuele talent gaat. Jonk evalueerde dit zelf ook, stond nog niet vast dat dit doorgang zou bliljven vinden. Verder ook methodologie, landelijk toegepast in Spanje, begonnen bij Barcelona, om de rode lijn te bewaken.
0 -3
MosesD
Waarom zulke langdradige verhalen? Hoe kom jij er toch bij dat Jonk niet verantwoordelijk is voor het naar voren schuiven van Stam en Ulderink? Jonk was toen gewoon in functie (Jong Ajax valt onder zijn verantwoordelijkheid) en het was ook in de tijd dat hij normaal bij vergaderingen aanschoof.
Moniz had ik idd graag bij Ajax gezien. Weet niet precies waarom e.e.a. zo lang heeft moeten duren en daarom Moniz voor een andere optie koos. Feit is dat men wel Keizer heeft gehaald voor Jong Ajax. Zo is het dus allemaal niet zo slecht qua personeelsbeleid.
Ja, Winter vind ik een onbegrijpelijke keuze. Weer zo'n voorbeeld van paard ruiter verhaal. Ik dacht trouwens dat Winter de A1 samen deed met een andere trainer (naam schiet me even niet te binnen) maar die is gehaald op advies Jonk.
Een zoon van een vriend van me traint in de jongste jeugd mee (heeft nu keuze tussen Ajax en AZ) die is van origine linksback. Moet bij Ajax juist diverse posities spelen, dus die roulatie is er wel degelijk.
Het rouleren van trainers, daar heb ik m'n twijfels over. Kijk het is niet zo, dat trainers die een vast elftal hebben, hun 'eigen koninkrijkje/eilandje' hebben zoals jezelf ongeveer schetst. Er vind wekelijk overleg plaats en spelers, máár ook trainers worden daarbij geëvalueerd.
Daarnaast Ajax1 speelt nu eindelijk weer eens acceptabel voetbal. De beste spelers zijn aankopen (er spelen eigenlijk maar 2 of 3 vast uit eigen opleiding). Heeft in jouw ogen dan het beleid van de laatste 5 jaar gefaald?
1 0
ajaxminimax
Dat zijn inderdaad de gevaarlijksten. Ik ben nu redelijk tevreden met de huidige directeuren, alleen die RvC is nog altijd heel zorgwekkend. Cruijff heeft ook altijd geroepen dat daar het probleem van Ajax wegkomt.
1 -1
RusselWestbrook
Waar heeft ie dat geroepen precies? Overigens heeft ie ten tijde van de revolutie bijna de hele RvC uit mogen zoeken, lijkt me sterk dat ie dat toen ook riep (als ie het ooit al geroepen heeft)

Wat voor zorgwekkende figuren zitten er in de RvC?
1 -2
ajaxminimax
Cruijff heeft dat in interviews gezegd. Een figuur als Theo van Duijvenbode vind ik zorgwekkend, omdat die alleen maar meepraat met anderen. Hij zou pro Cruijff wezen, maar ondertussen stak hij een mes in zijn rug.... Hennie Henrichs is de allergevaarlijkste binnen Ajax, maar die zit niet officieel in de RvC.
0 0
RusselWestbrook
Welk interview?

Ik wil je wel geloven op je blauwe/bruine/groene ogen hoor, maar doe dat liever niet.
0 0
chrisjuhhh
Hij bedoeld het boek .
0 0
geDaante
Hij heeft de RvC maar deels kunnen samenstellen, de leden moesten daarover stemmen, uiteindelijk 3 van de 5 mensen die je als pro-Cruijff kon bestempelen, die hem uiteindelijk echter keihard lieten vallen. Bij hun aanstelling was er op verschillende fora al de angst dat dit mis zou gaan.

In het bestuur net zo, vol met notoire Cruijff-haters. Maar zo hebben de leden het gewild, en de supporters ook.
1 -3
RusselWestbrook
3 van de 5 is een meerderheid, dus niets van wat ik zei is onwaar. Al dat andere is verder irrelevant, want daar gaat dit helemaal niet over.

Dat er op fora angst was... goh, jeetje. Maar dat zei ajaxminimax niet.
1 -2
geDaante
3 van de 5 is een meerderheid, maar zodra 2 van die drie of alle drie Cruijff keihard laten vallen, is het geen meerderheid meer.
0 -1
jollie18
We moeten voorzichtig zijn vorig jaar waren we ook de favoriet. Hopelijk gaan we met 3 punten op Feyenoord de winterstop in en 6 op PSV.
0 0
AFCACBS410
Kom terug Wimpie!
1 -1
fanvooraltijd
Hoezo winst Ajax ? Zondag en tegen groningen vegeten ?
0 -1
ajaxminimax
Psv tegen Go Ahead? en nog een paar clubs... dat was nog slechter.
1 0
Kingoffdatoilet
PSV fan?
0 0
gebruikersnaam
Met zijn verleden bij psv en nu Langeler weg gaat zou het mij niet verbazen als Jonk daar als opvolger wordt gehaald voor hoofd jeugdopleiding
0 0
ajaxminimax
Kan maar zo inderdaad, het zou wel een ramp zijn. Maar ik twijfel of dat een gelukkig huwelijk kan worden. De club psv steekt qua visie compleet anders in elkaar.
1 -1
Ajaxamersfoort
inderdaad. deze man moet in genade weer terug genomen worden hij bewijst zich nu pas.
4 -2
Ajax27
In genade...? hoho, hij is zelf de persoon geweest die op een kinderachtige manier niet meer aanschoof bij vergaderingen. Hij had een goede sterke visie, maar wel een tunnelvisie, een visie waarin geen ruimte was voor anderen. Daar zal hij echter van geleerd hebben net zoals iedereen in zijn werk fouten maakt. Het stuk communicatie zou hij nu heel anders aanpakken en daarom zou ik 'm ook graag terugzien. Maar in genade, nee zeer zeker niet.
8 -5
geDaante
Een kinderachtige manier niet aanschoof? Dat is een heel stuk minder kinderachtig en heel wat begrijpelijker dan 2-3 anderen die hun afspraken niet nakomen, die visie verloochenen, Jonk keihard (en ook Johan) negeren en hem erbij laten zitten als Jan Lul bij de vergaderingen, en niks met zijn mening/input doen, totaal niks van hem aannemen, hem buitenspel zetten, en wel inspraak eisen over de opleiding! Laat je niet zo inpakken door die propaganda van schijtfiguren als Henrichs en al die andere achterbakse bobo's.

Dat niet meer aanschuiven door Jonk werd overigens gretig als stok gebruikt om hem weg te werken. Het was niet de reden waarom men hem weg wilde; het was een machtsspelletje, men wilde macht en zeggenschap over de opleiding.
1 -3
Ajacied1989
Laat jij je niet zo inpakken door de propaganda van De Telegraaf. Ik kan dat hele verhaal van je omdraaien en dan krijg je net zo'n smerig verhaal wat niet onwaar is.

"Jonk negeerde de vergadering keihard en ging tegen alles in wat de overige leden van het TH vonden, hij eiste inspraak over het eerste en vond dat hij als enige de juiste interpretatie van het Plan Cruijff had, terwijl dat Plan Cruijff voor tientallen interpretaties vatbaar was. Er leiden, zo gezegd, meerdere wegen naar Rome.
Vervolgens was hij zelf zo ontzettend dom en koppig om niet meer bij vergaderingen aan te schuiven, als een soort kind dat z'n zin niet krijgt, en dan geef je de mensen een reden om je te ontslaan."

Het is je hopelijk niet ontgaan dat hem meerdere malen is verteld dat hij gewoon had kunnen aanblijven als hij bij de vergadering was aangeschoven, maar zelfs dat zal je wel met een mooi verhaal recht weten te praten, wat uiteraard schier onmogelijk is.

Besef dat je zelf een beperkte geest bent (want dat is iedereen) die over beperkte, selectieve informatie beschikt en derhalve alleen maar van feiten uit kan gaan. Jij creëert je eigen waarheid zoals die je is aangereikt door onze vrienden van De Telegraaf en waarbij feiten altijd in een mooi verhaal worden verwerkt waardoor ze ineens niet meer het fundament van-, maar een bijzaak in het verhaal zijn.

Nogmaals: Jonk heeft zwart op wit gekregen dat hij zal worden ontslagen als hij niet aanschuift bij het overleg van het TH. Dat WIST hij. Hij heeft de uiteindelijke situatie dus kunnen voorkomen. Als hij vond dat hij het beste met Ajax voor had, dat hij de beste ideeën had en dat hij zijn personeel niet in de steek kon laten had hij gewoon aan moeten schuiven. Hij heeft Ajax in de steek gelaten, hij heeft het door hem aangenomen personeel in de steek gelaten en per slot van rekening heeft hij enkel z'n eigen ruiten ingegooid.

Hoe lang gaat het duren voordat jij eens beseft dat Wim Jonk op de meest domme manier ooit heeft gehandeld? Hoe kan je dat nou goedpraten? Het gaat niet over zijn kwaliteiten, wel over zijn handelen. Niemand wil zo'n betweterig persoon die zich overal mee wenst te bemoeien in de organisatie hebben, of ben je ook al vergeten dat hij op een zelfde manier bij Volendam vertrok? Dit zijn allemaal feiten. Ik erken de kwaliteiten van Jonk als trainer en opleider, maar de feiten spreken meer tegen- dan voor hem. En toch zou ik hem dolgraag terug zien keren, want ik besef dat het uit een (goed) Ajaxhart komt en ik weet dondersgoed dat de waarheid nooit zo zwart-wit als door de media wordt voorgeschoteld.
3 0
RusselWestbrook
En als klapper op de vuurpijl wou ie Ajax ook nog voor de rechter slepen.

Gelukkig had ie een goede advocaat die hem vertelde daar maar vanaf te zien, want hij was volstrekt kansloos geweest.
2 0
MosesD
Eindelijk iemand met verstandige woorden op dit forum. Ik heb het hier al vaker gezegd: Jonk een prima trainer, maar geen manager. Hoe dan ook, het lijkt me beter dat het boek Jonk eens een keer dichtgaat. Het gaat prima met Ajax en daar moet het om gaan.
1 0
MosesD
Volgens enkelen zou Ajax compleet instorten toen Jonk vertrok. Niets van dat alles. Ajax1 voetbalt eindelijk op de Ajax manier. Jong Ajax speelt goed voetbal met logische opstellingen (de door Jonk naar voren geschoven Stam en Ulderink blonken uit in onkunde) en ook op de Toekomst heerst eindelijk rust en duidelijkheid. Jonk is een prima trainer, maar zoals ik hier al vaker heb gezegd, totaal geen manager wat je moet zijn in de functie van Hoofd Opleidingen.
1 0
gi0vanni
Jij bent dan meer van het liever een meeloper zijn en je werk niet goed doen in plaats er wat van te zeggen. Gelukkig bleef hij zijn werk wel doen in plaats van wat messen in de rug te steken van de genen waar ze hun baan aan te danken hadden.
0 -2
BrandjeXL
Heeft achteraf dus gewoon gelijk gekrijgen. Sinkgraven is back en Gudelj op weg naar de uitgang. Beide aankopen volslagen onzin geweest iets wat Jonk altijd al zag. Als er toch niet naar je geluisterd wordt en je adviezen in de wind worden geslagen dan zou ik ook niet meer aanschuiven.
0 -1
Ajacied1989
Maar Jonk wilde wel dat Maher kwam en naar verluidt was hij zeer sceptisch over de komst van Dolberg, dat zouden twee miskleunen zijn geweest. Dat gedoe over die aankopen is volslagen onzin. Je koopt iemand en nooit heb je de garantie dat iemand goed genoeg is. Ook niet met Ziyech.
0 0
RusselWestbrook
Had ook meteen zijn mond open in de media over Sanchez.
2 0
FlyingDutchMan
Klopt, niet slim aangepakt want hij was wel goed bezig op De Toekomst!
0 -1