Comeback na 364 (!) dagen, Bosz puzzelt

BvdPloeg, 07-12-2016 om 13:15, 21289 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Na een knallende start zonder blessureleed en een fase met verschillende pijntjes lijken de meeste elftallen van Ajax overwegend fit richting de winterstop te gaan. Met nog twee weken voetballen voor de boeg waagt Ajax Showtime zich nog één keer aan een overzicht.

Ajax 1: Zorgen om Traoré en Sinkgraven
Peter Bosz had de afgelopen weken regelmatig reden om zijn elftal aan te passen, maar zijn basiskern liet hem niet in de steek. Joël Veltman, Davinson Sanchez, Nick Viergever, Lasse Schöne, Kasper Dolberg... Ze bleven allemaal zo goed als fit. Sinds de laatste update waren er wat griep-gevalletjes of lichte klachten, maar langdurige blessures bleven uit. Na de wedstrijd tegen FC Groningen blijven alleen Bertrand Traoré en Daley Sinkgraven over.

Traoré kampt al enkele weken met een bovenbeenblessure, maar bleef tegen Groningen pas voor het eerst aan de kant. Peter Bosz sprak al van verbetering, maar het is uitgesloten dat de coach hem gaat gebruiken tegen Standard Luik, waar bijna niets meer op het spel staat. De twee resterende competitieduels met FC Twente en PSV zijn nog onzeker. Sinkgraven heeft een gekneusde enkel en Ajax deed nog geen uitspraken over de tijd van herstel. De grootste progressie was er afgelopen maand bij Tim Krul, die na maandenlang revalideren en trainen eindelijk speelminuten maakte voor Jong Ajax.

Jong Ajax: Dekker grote pechvogel
Bij Jong Ajax is Norbert Alblas de langer geblesseerde speler met een breukje in zijn pols. Coach Marcel Keizer heeft verder echter weinig te klagen. Nathan Leyder traint weer volop mee met de groep en ook jongens als Mauro Savastano, Stan van Bladeren en Markus Bay zijn alweer een tijdje fit. Nu enkele spelers uit de beloften regelmatig aansluiten bij het eerste, krijgen ook deze talenten vaker een kans.

De grootste pechvogel van de maand november was en is Vince Gino Dekker. De linksbuiten bleek al een hele tijd te lopen met een knieblessure, waaraan hij eind vorige maand werd geopereerd. De schade werd hersteld, maar de revalidatie zal lang duren. De eerste prognose luidde in ieder geval minimaal drie maanden. Adham El Idrissi viel weg uit de selectie door een stage bij FC Utrecht. Verwacht wordt dat hij in de winterstop wordt verhuurd.

Ajax A1: Pijntjes Lang en Antonucci
Aron Winter is eigenlijk de hele eerste seizoenshelft ver van ernstig blessureleed af gebleven. De coach had keuze te over, organiseerde meerdere oefenduels om iedereen te laten spelen en kon soms alleen een speler niet opstellen door een klein pijntje. Zo was Noa Lang er even uit met liesklachten en Francesco Antonucci was even afwezig door een enkelkwetsuur. Beide spelers lijken klaar voor zaterdag.

Jongens als Zian Flemming, Jasper ter Heide, maar ook doelmannen Joe van der Sar en Nick Plomper kregen speelminuten toen bleek dat Ajax A1 zich reeds had geplaatst voor de Eredivisie in het voorjaar. De ploeg speelde slechts één wedstrijd gelijk tegen Feyenoord en won al zijn overige duels in binnen- en buitenland. Door de brede en fitte selectie kon Winter het zich zelfs al veroorloven om onder meer Justin Kluivert en Kaj Sierhuis af te staan aan Jong Ajax.

Ajax B1: Horvaths knie, niet de achillespees
De enige leeftijdscategorie met chronische problemen is de B-jeugd. Zowel in B1 als B2 waren en zijn verschillende spelers kort of lang geblesseerd en dat is te merken. Spelers uit C1 moeten regelmatig met B2 meedoen en tegen PSV B1 en Feyenoord B1 stonden er bij Ajax B1 vier á vijf spelers uit B2 op de lijst. Bij Ajax B1 volgden er de laatste weken drie nederlagen op rij en dat is gezien het feit dat er soms drie middenvelders voorin stonden niet zo gek. 

De eerste en belangrijkste naam om even apart te benoemen is Oliver Horvath. De aanvaller is er al enkele maanden uit en ook op deze site werd op basis van een Facebook-post van de speler gecommuniceerd dat het om de achillespees ging. Een foto van de Hongaar zelf bracht echter een andere uitkomst. De twee operaties die hij onderging waren aan de knie, die flink is toegetakeld op de operatietafel. Begin 2017 keert Horvath definitief terug in Amsterdam voor de laatste lootjes van zijn revalidatie, die al enkele maanden duurt. En met speciale dank aan 'AjaxA1Watcher' voor het wijzen op de vertaal-fout vanuit het Hongaars in eerdere artikelen.

Ajax B1 mist verder Liam van Gelderen met een knieblessure en Kees de Boer had last van een bovenbeenkwetsuur, maar is weer zo goed als fit. Komend weekend tegen FC Utrecht mist Gery Vink wel drie spelers door een schorsing en Giovanni de la Vega is met Chili U17 op pad. Abdallah Aberkane en Sven Botman pakten rood tegen Feyenoord, Daishawn Redan zit tegen Utrecht zijn laatste duel schorsing uit.

Ajax B2: Rentree na 364 dagen blessureleed
Zoals gezegd is het ook voor Richard Knopper soms puzzelen geblazen bij B2, maar zaterdag stond alles in het teken van Terence Meuwese. De doelman revalideerde bijna exact een jaar lang van liesproblemen en die lijken nu eindelijk verleden tijd. Tegen FC Twente stond hij in de basis en ondanks een 0-3 nederlaag liet Meuwese zich meteen zien met enkele knappe reddingen. 

Anouar El Mhassani (enkel), Nordin Musampa (enkel), Bas de Jager (enkel) en Samir Ben Sallem (sleutelbeen) herstellen nog van blessures. Sommigen van hen zijn al wel weer gespot op het trainingsveld, maar over de exacte hersteltijd is nog niets bekend. Ajax C1 laten we in deze update voor wat het is, aangezien Nordin Wooter over een volledig fitte selectie kan beschikken.

 

Guess who's Back ❤️❤️❤️ @terencemeuwese #WelkomTerugTerence eindelijk na 364 dagen bikkelen en afzien. Gisteren eindelijk weer die plek onder de lat. #staystrong #staypositive #stayfocused

Een video die is geplaatst door AjaxA1watcher (@ajaxa1watcher) op

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Het thuisshirt van Ajax is nu met 20 procent korting te koop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bensco
Leuk voor krul maar ik zie liever onana staan. Die is fit, in vorm en vormt de toekomst achterin. Krul is niet een zekerheidje achterin ofzo, plus die kerel is aan het het einde van het jaar weer pleitte
0 0
Bensco
Leuk voor krul maar ik zie liever onana staan. Die is fit, in vorm en vormt de toekomst achterin. Krul is niet een zekerheidje achterin ofzo, plus die kerel is aan het het einde van het jaar weer pleitte
0 0
RuffRhythim
Nou, laat Verheijen het maar niet lezen dit...
0 0