Janssen lovend: 'Zou Nouri altijd opstellen'

BartVeenstra, 19-11-2016 om 11:35, 11998 views, De Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Als het aan voormalig Ajacied Theo Janssen ligt, moet Abdelhak Nouri zo snel mogelijk gaan spelen voor het eerste elftal van Ajax. De assistent-trainer van Jong Vitesse is een voorstander van meer voetballend vermogen op het middenveld.

Janssen, geïnterviewd door De Volkskrant, besprak tijdens de lunch met enkele jeugdtrainers van Vitesse de situatie van Nouri. 'Die zou ik altijd opstellen. Die laat je beter voetballen. En niet de loopwonders of de fitnessbinken. De bal gaat altijd sneller.'

Wat betreft de toekomst heeft Janssen zelf overigens geen grootse plannen. 'Ik wil zo snel mogelijk al die trainerspapieren hebben en dan zie ik het wel. Voor stress ben ik niet bang. Ik doe het op mijn eigen manier. Zo heb ik het als voetballer ook gedaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
A Cohen
Hij gaat dit seizoen nog wel de nodige minuten speeltijd krijgen, let maar op.
Dan gaan we zien of hij het waar kan maken, ik hoop het wel.
0 0
Web
Weer een man die vind dat fitnes en loopwonders minder belangrijk is, inzicht en techniek daar draait alles om, in de verdediging is het misschien iets anders, ik sta 100 % achter de filosofie van Wim Jansen , ook Cruif staat achter Wim , vandaar nogmaals ben ik blij voor Ajax dat Wim Jonk weg is, totaal doorgeslagen met al die kracht en loop trainers
1 -4
Kikke
hoe vaak moet er nog gezegd worden dat dat hartstikke belangrijk is. Onzin dat kracht, loop trainers niet belangrijk zijn. Cruijff zelf heeft heel veel baat gehad aan atletiek training, zie je ook bijna altijd terug in al zijn acties. Zijn versnelling terwijl hij al op volle snelheid rende.. ik heb altijd in het veld gemerkt, dat als er verschillende kwaliteiten in het team zijn, dit altijd in het voordeel is van het team... een rechtsbuiten die iedereen er uit loopt, een linksachter waar je gek van wordt, die je tien keer moet voorbij spelen.... dit is ook de filosofie van Cruijff, individuele training, maar de basis moet bij iedereen goed zijn, dat betekent goede conditie, spel inzicht en techniek.... Daarbij bevestigd Onana Jonk zijn gelijk, in een artikel hier op Ajaxshowtime zei hij nog dat hij zo onder de indruk was van A1....
Je ziet het ook bij de nieuwkomers bij Ajax 1, ik zie Dolberg lekker op tempo ballen, Sanchez houdt het tempo er ook in door goed te kaatsen, heel veel dingen die bij Frank de Boer ontbraken, en er werd blijkbaar niet op getraind want conditioneel was het ook een drama... het stilstaan elkaar de bal toespelen, ik werd er dood moe van.... sowieso als je een goede conditie hebt zullen de blessures ook minder zijn.... het is belachelijk dat het tempo bij topclubs zoveel hoger ligt, dit kan je namelijk gewoon trainen.... en gelukkig vind Bosz dat ook, het spel is al zovelen malen aantrekkelijker om te zien!
0 0
geDaante
Komt ie weer met zijn Jonk en kracht- en looptrainers, hoe vaak moet dat nog ontkracht worden? Cruijff en Jonk zijn als twee handen op een buik, qua opleiden ook dichter bij Cruijff dan Jansen, zie het spelen op kleinere veldjes, en ook het versneld klaarstomen, ook fysiek (bovenop de verdubbelde trainingsuren, en pas helemaal aan het eind van de opleiding) van jeugdspelers. En ook het gebruik maken van kennis vanuit andere sporten.
1 -1
chrisjuhhh
dan heb jij het niet gevolgd , want juist Jonk is voor inzicht en techniek .
2 0
OntlastendeMiddenvelder
Ja, hij deed het als voetballer ook op zijn eigen manier. Met extra mayo en uitjes, graag.
1 0
Gouda
En dan alsnog op profniveau kunnen acteren. Op zich best knap. Alhoewel hij waarschijnlijk wel meer uit z'n carrière had kunnen halen.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Zeker knap. Ik sprak eens met een Argentijn over de vraag wie beter was, Pele of Maradona. Hij twijfelde geen moment: 'Maradona.' Dat was te verwachten. Maar dan zijn uitleg: 'Die was aan de coke én de beste voetballer.' Tja, dat maakt de prestatie inderdaad uitzonderlijker.
0 -1
Warrior
Natuurlijk zegt ie dat, maar Maradona mocht Pele's EN Cruijffs veters nog niet strikken.
0 0
DaenerysTargaryen
Als ie aan de verdovende middeleb zit kan dat ook in zijn voordeel werken
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Kan inderdaad, maar denk je dat een cokeverslaving voordeel oplevert?
0 0
Joseph
Ik kan echt niet wachten tot Nouri de regie krijgt op het middenveld, die jongen is het ook waard om de kas leeg voor te halen om een goed team om hem heen te zetten!
0 0
iammike
Morgen op links ipv younes!
0 -1
J00DT0TMIJND00D
Hopelijk zit hij Zondag wel bij de selectie.
0 0
Suarez16_
Hahahahahaha hebben ze Theo opgepompt bij die foto? Wat een speler was dat zeg. Zonde dat hij niet voor de sport geleefd heeft, maar wat een trap had hij in zijn linker.
1 0
JesusZoonVanGod
Theo heeft het prima aangepakt. Mooie voetballoopbaan gehad waarin hij prijzen heeft gepakt en een mooi centje heeft verdiend. Daarnaast ook gewoon lekker geleefd zoals hij dat zelf wilde. Prima toch?
0 0
insectenverdelg
Theo heeft bij lange na niet alles eruit gehaald. op zich prima, maar het tekent wel dat hij iets van een topsport mentaliteit mist. Verder ben ik het wel met deze woorden eens overigens van hem.
0 0
SNTR
Loopjongens en fitnessjongens zullen Klaassen en Gudelj wel zijn. Raar eigenlijk dat jeugdtrainers van Vitesse worden geïnterviewd over Nouri
3 -2
Ajacied1989
Hij werd ook niet geïnterviewd over Nouri.
1 0
Aianteia
Aan precies die twee dacht ik ook.
0 0
Ajaxbrl
Appie for president!
1 0