Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Wilde niet met beperkt groepje aan de slag'

FinnDekker, 14-11-2016 om 19:53, 8124 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Tijdens het programma 'Peptalk' van Ziggo Sport is Edwin van der Sar ingegaan op zijn nieuwe aanstelling bij Ajax. De voormalig doelman werd afgelopen vrijdag officieel benoemd tot algemeen directeur. 

'Ik vond het te klein om keeperstrainer te zijn. Dat ik dan met een beperkt groepje mensen aan de slag zou gaan. Ik had het gevoel om een groter geheel aan te raken en daar verantwoordelijk voor te zijn', aldus de ex-goalie, die het de eerste maanden lastig had. 'Je weet niet wat er gebeurt. Dan denk je: hoeveel energie moet je erin steken om elf jongens zondagmiddag om half drie op een veldje te krijgen?'

'Sar' wordt binnenkort bijgestaan bij operationele zaken. 'Dat zijn niet vakgebieden waar ik uitstekend onderlegd ben, daar heb je kennis voor nodig.' De directeur maakt vervolgens een vergelijking met het voetbal. 'Je hebt verschillende spelers nodig om een doelpunt te maken.'

Michael van Praag, eveneens te gast, complimenteert de 'nieuwe' Van der Sar. 'Hij is zo'n nuchtere jongen. Hij heeft zoveel gogme, verstand en persoonlijkheid. Dat is niet iedereen gegeven. Dan kun je in deze wereld slagen, anders niet', aldus de oud-voorzitter van Ajax, die het succes niet zag aankomen. 'Ik had nooit verwacht dat een voetballer het zo goed zou kunnen doen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxminimax
Waar komt die negativiteit eigenlijk allemaal vandaan? Omdat hij 4 jaar met iemand meeliep om directeur te worden? Zo raar is dat niet. Als iemand aan een hbo studie begint dan is ie ook minstens 4jaar bezig. En niemand is onmiddellijk directeur bij een groot bedrijf of een grote voetbalclub. Geef hem nu eens de kans, en kap met die vooroordelen, hij is tenslotte nu pas officieel algemeen directeur.
7 0
mvdk
Mensen die denken dat je in een paar jaar zomaar directeur van een miljoenenbedrijf kunt zijn, heeft het mis. Ik zie alleen maar negativiteit op vd Sar, omdat hij een tijd begeleiding nodig had.

Nu moet je jezelf de volgende vragen stellen:

Hoeveel jaar denk jij te moeten studeren om überhaupt in aanmerking te komen voor zo'n hoge functie?

Hoeveel jaar werkervaring, in een topfunctie, denk jij nodig te hebben voordat zo'n grote werkgever jou serieus neemt?

Van der Sar was een topkeeper, maar moest uit het niets even de directeur van Ajax worden. Dat is wel even totaal iets anders. Dat deed hij in opdracht van Johan Cruijff, de schreeuwende mensen op onder andere deze site, die iemand uit de voetbalwereld wilden hebben, en uit liefde voor Ajax. Die man doet het nu een paar jaar en is gewoon nog een rookie, en moet het dus gewoon nog leren. Heel normaal! Geef hem even de tijd a.u.b.

3 -5
Pettersson1963
Van der Sar heeft bijna 4 jaar de tijd gehad om zich in te werken. Hoeveel tijd wil je hem nog geven?
1 -9
chrisjuhhh
hoelang heb jij erover gedaan om iets te bereiken wat je nu bereikt hebt ?
Minimaal 4 jaar middelbare school en dan nog je positie in een bedrijf .
Wat ik zeker weet niet bij Ajax , want het begint te lijken op jaloezie gezien je reacties op Jonk , Cruijff of alles wat met hem te maken heeft .
0 0
AIR-S
Ik ken niemand die binnen 4 jaar (incl opleiding) zich heeft opwerkt tot CEO. Jij wel?
1 -1
BRAMHOUTEN
Alfred Heineken had niet eens een diploma
0 0
AIR-S
Goede vergelijking....
0 0
Sterretje73
Allemaal leuk en aardig maar we hebben met een gigantisch bedrijf met een zeer roemrucht verleden van doen. Dit bedrijf zit momenteel in een woeste zee en probeert te overleven in een oneerlijke wereld qua financiën en heeft probleem na probleem als het om managementstijlen, koers en supportersbeleid gaat. En juist dan stel je zo iemand aan die van toeten nog blazen weet om de boel drijvende te houden ? Natuurlijk is Sar een Ajacied en natuurlijk draag ik hem een zeer warm hart toe maar qua timing is het aanstellen van Sar een blunder van jewelste. We hadden de laatste jaren een kanon met enorm kaliber nodig. Geen aankomende rookie zonder ervaring. Dat had ons een hoop interne drictie gescheeld.
2 -2
ajax2004
daarom zoekt hij ook goede mensen naast zich. Maakt toch niks uit dat hij Hulp nodig heeft. Die man die hij een paar jaar geleden naast zich had heeft miljoenen binnen gebracht. Over 5 jaar kan edje dat alleen.
0 -2
EVH
Wat een PR machine.

Belachelijke Directeur
1 0
Tinuz78
Idd
0 0
voorland
Wordt nooit wat met deze andere clown.
2 -7
Toekomst1900
Vaak kritiek op tv optredens van Edwin van der Sar, maar vond hem, vandaag best goed! Over wat Van Praag zei dat het wel iemand is die binnenstapt namens Ajax is natuurlijk wel zo. Hij stottert zo nu en dan, maar hijs wel trotse Ajax directeur. En over het neerzetten van de juiste poppetjes, zoals hij als keeper zijn verdedigers neerzette vond ik prima omgeschreven. Hij is het uithangboord van de club. Velen zullen tegen hem zijn, ik heb liever van der Sar dan een type van Geel!
10 -1
FlyingDutchMan
Inderdaad en Edje is ambitieus!
0 -1
Harrie Nak
Van Praag zoekt zeker een nieuw baantje nu het niks is geworden bij de UEFA.
1 -5
waynelove
Blijft maar betaald stage lopen.
3 -4
14Abdelhak14
Begint wel steeds iets beter over te komen op tv, eerlijk is eerlijk. Maar toen hij over de Johan Cruijff Arena ging brallen over stakeholders en processen kreeg ik toch weer in nare smaak in me bek.
2 -5
Michael25
Dat hoort een AD juist te doen. Goed dat Van Der Sar wegwijs is in het jargon, hij komt nu in de wereld van de snelle pakken terecht.
0 0