Ajax likt wonden met blessures in 1 en jeugd

BvdPloeg, 09-11-2016 om 07:00, 20484 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Nog geen maand na het bericht dat Ajax zowel in het eerste als in de jeugd over vrijwel alleen maar fitte spelers kon beschikken, slaat het blessure-spook in Amsterdam flink toe. Meerdere spelers kampen met pijntjes en voor het gemak heeft Ajax Showtime dat in een overzicht gezet.

Ajax 1: Groot deel van de voorhoede valt weg
Peter Bosz heeft mogelijk een groot probleem bij het eerste elftal. De coach kon voor dit seizoen beschikken over vier buitenspelers, maar die zijn om allerlei redenen inmiddels niet beschikbaar. Anwar El Ghazi werd voor een maand uit de selectie gezet en Amin Younes viel tegen AZ uit met een op het oog vervelende liesblessure. Bertrand Traoré skipt de interlandperiode vanwege een voetkwetsuur en afgelopen vrijdag viel Vaclav Cerny weg met een hamstringblessure bij Jong Ajax.

Daar komt nog Tim Krul bij. De doelman wacht nog steeds op zijn eerste officiële minuten in een Ajax-shirt. Hij speelde reeds een oefenwedstrijd tegen Ajax A1, maar bij Jong Ajax en logischerwijs ook Ajax 1 zat hij nog nooit bij de selectie. Na de interlandperiode moet het er dan eindelijk van komen, al blijft Peter Bosz uiterst voorzichtig met de goalie. Daar heeft hij ook alle reden toe, nu André Onana het goed doet. Meer zorgen zal de oefenmeester hebben om Hakim Ziyech, die tegen AZ uitviel met een knieblessure en twee weken de tijd heeft om te herstellen van een wond en een zware kneuzing.

Jong Ajax: Ook beloftenploeg krijgt tikjes
Ook Marcel Keizer heeft als coach van Jong Ajax steeds meer te maken met pijntjes bij zijn spelers. De trainer moest de afgelopen weken enkele keren noodgedwongen wisselen omdat spelers bij Ajax 1 aantraden of niet fit genoeg waren. Grote schade bleef tot dusver echter uit, op Norbert Alblas na. De doelman ligt er zeker tot de winterstop uit met een breukje in zijn pols

Ezra Walian en Nathan Leyder zijn weer klaar voor speelminuten. De spits kampte met een enkelblessure en had een terugslag na twee invalbeurten. Inmiddels is hij weer fit en klaar om te spelen. Leyder, die kortgeleden zijn contract verlengde, is zo goed als verlost van twee jaar blessureleed. De Belg speelde al mee in de oefenwedstrijd van Jong Ajax tegen Ajax A1. Hij viel bijna exact twee jaar geleden uit bij A1 tegen Feyenoord met een zware knieblessure en kende in de periode daarna tegenslag op tegenslag.

Update: Abdelhak Nouri, Donny van de Beek en Vince Gino Dekker hebben zich afgemeld voor Oranje U20 door blessures.

Ajax A1: Luxeprobleem voor Winter
Bij Ajax A1 is er allerminst sprake van tegenslag. De ploeg van Aron Winter won al zijn wedstrijden, overtuigt met goed voetbal en van blessures is amper sprake. Na de rentree van Darren Sidoel tegen ADO Den Haag en die van Noa Benninga in de oefenwedstrijd tegen Argon staat er niemand meer op het blessure-lijstje. Om die reden heeft Winter met 23 selectiespelers veel om uit te kiezen.

Het zorgt ervoor dat A1 veel spelers heeft die amper in actie komen en vooral oefenwedstrijden spelen. Joe van der Sar, Nigel Bouman, Jasper ter Heide, Conner Blöte, Pascal Struijk, Benninga, Zian Flemming, Anderson Lopez en Martijn Kaars speelden vooralsnog amper. Nu Noa Lang het goed doet als aanvaller en achterin Sidoel weer inzetbaar is, lijkt er op dit moment ook weinig te halen. 

Ajax B1: Na Horvath valt ook Van Gelderen lange tijd weg
Het grootste zorgenkindje van de bovenbouw is op dit moment Ajax B1. De ploeg van Gery Vink presteert het minst tussen lopende machines als A1, B2 en C1 en ook op het gebied van blessures zit het niet mee. Oliver Horvath raakte begin oktober zwaar geblesseerd aan zijn achillespees en daar komt nu ook Liam van Gelderen bij. De talentvolle verdediger, die de laatste weken veel op het middenveld speelde, liep vorige week tegen Sparta een flinke knieblessure op en ligt er weken uit. Als de mri-scan slecht nieuws geeft, zelfs maanden.

Goed nieuws is er voor Terence Meuwese, die na maandenlang blessureleed aan de lies weer op de weg terug is. Ajax doet uiterst voorzichtig met hem, maar een rentree lijkt aanstaande. Quinten Maduro moest de wedstrijd van zaterdag tegen ADO Den Haag laten schieten met een heupblessure, maar voor hem lijkt er geen lange afwezigheid te volgen. Vink moest door alle pijntjes al verschillende keren een beroep doen op spelers uit B2.

Ajax B2: Knopper moet puzzelen
Als gevolg van de blessures bij B1 en als gevolg van enkele toernooien van Ajax U15 moet Richard Knopper bij Ajax af en toe flink puzzelen met zijn opstelling. De coach draait geweldig met B2, maar zelden kon hij twee weken achter elkaar dezelfde elf spelers het veld in sturen. Op dit moment kampen Anouar El Mhassani (enkel), Samir Ben Sallem (sleutelbeen), Nordin Musampa (enkel), Bas de Jager (enkel) en Paul Fosu-Mensah (knie) met blessures.

In het geval van El Mhassani en Musampa duurt het nog één of enkele weken, over de duur van de pijntjes bij De Jager en Fosu-Mensah is nog weinig bekend. Ben Sallem heeft zijn sleutelbeen gebroken en ligt er sowieso wel even uit. Knopper kan sowieso al een tijdje geen beroep meer doen op Hossein Zamani, die als tweedejaars C-junior en op zijn veertiende al bij Ajax B1 debuteerde. Daar staat hij nu wekelijks in de basis. 

Ajax C1: Topfit en in vorm
Bij Ajax C1 heeft Nordin Wooter niets te klagen wat betreft blessures. Neraysho Kasanwirjo moest zaterdag tegen ADO Den Haag versterk laten gaan met pijn aan de knie, maar verder is iedereen al langere tijd inzetbaar. C1 won al zijn wedstrijden dit seizoen en is door het gebrek aan blessures een nuttige aanvulling voor het gekwetste B2. Zo deden onder meer Nuri Aksit, Soulyman Allouch en Naci Unuvar al eens mee met de ploeg van Knopper. 

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MJ98
Off: Kan ik de betaalde content wel lezen met een AS comfort account of moet ik hier nog voor bijbetalen?
0 0
sv
Het is een test dat voor een overheidsinstelling.
0 0
MJ98
Haha ik zag het. Ben er toch ingetrapt.
0 0
Beachboy
Reactie over betaalde content weggehaald... Kwam de kritiek niet zo lekker uit?
0 0
BvdPloeg
Nee, het is off-topic. Dit gaat over blessures en een gratis artikel.
0 0
Beachboy
Bij het betaalde artikel kan je niet reageren, toeval?
0 0
sv
Nee, niet iedereen stemt Trump.
0 0
Kingoffdatoilet
Ajax is geen hond of enig ander dier en likt dus geen wonden. Denigrerende titel voor mensen en een club
0 -1
FlyingDutchMan
Grab them by the pussy :p
0 0
J00DT0TMIJND00D
Make America great again! :P
0 0
Kingoffdatoilet
Haha
0 0
BvdPloeg
Hahaha! Reactie van de dag :-)
0 0
Kingoffdatoilet
Thanks :)
0 0
Daneman
Zo gooi je je eigen ruiten in. uit de selectie zetten. zwakte bod.
0 -3
Tinus
Zo gooit El Gahzi z'n eigen ruiten in. Kansen komen er altijd, soms sneller dan je denkt. Nu zit hij ondanks alle blessures alsnog in de wachtkamer. Jammer voor hem, maar erger nog, jammer voor Ajax.
1 0